Daca acest E-mail nu este afisat corect, accesati-l in browser.

RAILF-ROMCONTROLA 2016 – TOTUL DESPRE AUTOMATIZARI!

Vino si tu la Romexpo – Bucuresti, in perioada 12-15 octombrie 2016, in pavilionul C4, sa iei parte la cel mai important eveniment al anului, in domeniul automatizarilor!

RAILF-ROMCONTROLA este organizat de Asociatia pentru Automatizari si Instrumentatie din Romania (A.A.I.R.) in colaborare cu ROMEXPO S.A. si, pentru al doilea an consecutiv, RAILF-ROMCONTROLA va avea loc in aceeasi perioada cu Targul International Tehnic Bucuresti (TIB), organizat de ROMEXPO S.A.

La editia din acest an a RAILF-ROMCONTROLA s-au inscris pana in prezent urmatoarele companii si institutii: AS International, ASTI Automation, Beespeed Automatizari SRL Timisoara, Biroul Roman de Metrologie Legala, Energobit S.A., Facultatea de Automatica si Calculatoare (Universitatea Politehnica din Bucuresti), Festo, Fotometric Instruments, Hydac, ICPE Bistrita, Interbusiness Promotion&Consulting SRL, Kobold Messring GMBH, Namicon Testing, Pepperl+Fuchs GMBH, S_IND Process Control, SMC Romania, Standard Service, Termodinamic SRL, Transgaz, VDR&Servicii SRL.

In continuare va prezentam doua entitati care, prin participarea lor vor asigura, o data in plus, reprezentativitatea domeniului automatizarilor la RAILF-ROMCONTROLA 2016:

- Peste 20 de ani in domeniul automatizarilor industriale!

Firma ASTI Automation activeaza in domeniul automatizarilor industriale, participand in proiecte din sectoare precum: petrol si gaze, automobile, industria alimentara, industria chimica, utilitati urbane, managementul deseurilor. Solutiile de automatizari propuse clientilor, in proiecte complete si complexe, sunt bazate pe cele mai moderne si competitive echipamente, fabricate de catre companii renumite.

O data cu partea automatizarilor industriale, domeniul de activitate al firmei a fost extins prin implicarea activa in cresterea calitatii invatamantului tehnic preuniversitar si universitar. In cadrul firmei sunt dezvoltate echipamente de training care urmaresc programele de studiu aprobate, tinand cont de nivelul tehnologic actual intalnit in sectoarele industriale amintite. Portofoliul include o serie de echipamente didactice, laboratoare integrate pentru activitatile practice ale studentilor sau instruirea personalului in mediul industrial si cursuri de formare insotite de manuale si aplicatii.

Departamentul de R&D din cadrul firmei lucreaza continuu pentru a dezvolta echipamentele din oferta, asigurand mentinerea acestora la cele mai inalte standarde de calitate si inovatie din domeniu.

Prin multitudinea echipamentelor de training proprietare ASTI, se regaseste ASTANK 2 – o platforma integrata pentru tehnici de control in ingineria sistemelor. Aceasta este conceputa pentru a permite aplicarea si testarea metodelor de identificare si de control pe un proces real cu un comportament non-linear, descris de dinamica fluidelor.

O alta platforma integrata de training, foarte complexa este "Vibration Analysis Learning System" (VALS) - contine doua elemente cheie: o structura mecanica în care un motor cu turatie variabila/convertizor actioneaza, printr-un cuplaj mecanic, un ax cu o volanta si un sistem de monitorizare SIEMENS SIPLUS CMS2000 pentru analiza vibratiilor. Rolul sau este de a pune in evidenta diferitele defecte ce pot aparea la rulmenti si de a permite o mentenanta preventiva a unor astfel de componente mecanice.

Un alt sistem avansat care inglobeaza si pune in evidenta standardele unei intreprinderi inteligente complet digitalizata, conceputa pe baza principiilor revolutiei Industriale 4.0, este reprezentat prin intermediul unui proces industrial complex de asamblare realizat la scara redusa. Este vorba de "Flexible Assembly Line" - platforma integrata ce utilizeaza cele mai moderne tehnologii din industrie: tag-uri RFID, comunicatie wireless, comunicatie Profinet, Profibus, IO-Link, senzori inductivi, optici, capacitivi si dieferite tipuri de actionari: cu motor sincron, asincron si brushless de curent continuu.

Facultatea de Automatica si Calculatoare - Cercetare si invovare la cel mai inalt nivel

Infiintata in 1967, Facultatea de Automatica si Calculatoare, din cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti (UPB), are ca misiune realizarea unui mediu fertil pentru educatie, cercetare si inovare, factori cheie in dezvoltarea economiei bazate pe cunoastere. In particular, misiunea Facultatii de Automatica si Calculatoare este aceea de a potenta cercetarea stiintifica de nivel inalt, de a impartasi cunoastere prin educatie in domeniul Calculatoare si Tehnologia Informatiei si in domeniul Ingineria Sistemelor, si de a oferi studentilor si cadrelor didactice din facultate un mediu profesional si social stimulativ, de elita.

Facultatea de Automatica si Calculatoare pregateste ingineri specialisti in domeniile Ingineria Sistemelor si Calculatoare si Tehnologia Informatiei pe baza unor programe de studii moderne, in care aspectele teoretice sunt imbinate cu excelenta practica. Studentii facultatii beneficiaza de un mediu de invatamant competitiv care stimuleaza creativitatea, initiativa stiintifica si tehnica, dezvoltarea personala si implicarea activa a viitorilor specialisti in construirea unei societati moderne. Facultatea ofera programe de studiu la nivel de Licenta, Master si Doctorat, compatibile cu sistemul european de credite transferabile.


Facultatea de Automatica si Calculatoare isi desfasoara activitatile didactice si de cercetare stiintifica prin cele trei departamente: Automatica si Ingineria Sistemelor, Automatica si Informatica Industriala si Calculatoare, si prin diverse centre si laboratoare de cercetare: Facultatea dispune de o infrastructura de cercetare moderna, cu echipamente de ultima generatie, reprezentativa pentru invatamantul tehnic superior din tara, de care beneficiaza atat cadrele didactice cat si studentii din Scoala Doctorala a Facultatii sau studentii de la masterat si licenta. Exista laboratoare de cercetare care au fost realizate ca rezultat al colaborarii cu institute de cercetare si companii de profil din tara: IBM, Intel, Cisco, Microsoft, UTI, ASTI, Eaton, Phoenix Contact si altele. Studentii cu rezultate foarte bune la invatatura pot participa la contractele de cercetare ale cadrelor didactice, au ocazia de a efectua stagii de pregatire in cercetare si isi pot pregati proiectul de diploma sau de disertatie in centrele si laboratoarele de cercetare existente in facultate.

Mentinerea excelentei in cercetare este una din prioritatile facultatii, cercetarea stiintifica abordand domenii strategice cum ar fi stiinta si ingineria calculatoarelor, automatica avansata, robotica, tehnologii informatice moderne, si fiind orientata catre proiecte si programe nationale, europene si internationale. Cercetarea stiintifica din facultate acopera o gama larga de tematici ce se regasesc in rezultate semnificative la nivel teoretic cat si practic, in proiecte de cercetare castigate in cadrul competitiilor nationale si internationale, in cooperari cu companii prestigioase nationale si multi-nationale, carti stiintifice si un numar semnificativ de lucrari stiintifice publicate in reviste de prestigiu sau lucrari ale unor conferinte semnificative in domeniu.

De-a lungul timpului participarea Facultatii de Automatica si Calculatoare la expozitii si targuri a avut ca efect cresterea vizibilitatii rezultatelor obtinute in cadrul activitatilor de CDI din cadrul facultatii. Dintre participarile la evenimente din ultimii ani se pot mentiona: Romanian Innovation Commercialization Assistance Program (RICAP) – 2013; Hackathon Innovation Labs Bucuresti si Cluj-Napoca (2014, 2015); Demo Day Innovation Labs Bucuresti si Cluj-Napoca (2014, 2015); MVP Academy – 2014; Ignite 100 – 2014; Cafeneaua de Inovare – 2015; RAILF-Romcontrola 2015 ; iCEEfest – 2015; BuildIT – 2015; Entrepreneurial Talents' House of Opportunities and Supports (ETHOS) – 2016.

Printre rezultatelor obtinute in cadrul activitatilor de CDI din cadrul facultatii s-au remarcat si o serie de echipamente de laborator realizate de catre echipe mixte de cercetare ce au inclus cadre didactice, ingineri de cercetare, doctoranzi, masteranzi si studenti. Echipamentele realizate sunt necesare atat activitatii didactice cat si a celei de cercetare desfasurate in universitate si in mediul industrial.

Te asteptam in perioada 12-15 octombrie 2016, la RAILF-ROMCONTROLA, in pavilionul C4 din cadrul Centrului Expozitional Romexpo – Bucuresti, sa descoperi totul despre tehnologia viitorului!

Program de vizitare:
12-14 octombrie 2016, intre orele 10.00-18.00
15 octombrie 2016, intre orele 10.00-16.00


Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.railf.ro.


Despre A.A.I.R. – www.aair.org.ro
A.A.I.R. (Asociatia pentru Automatizari si Instrumentatie din Romania) este asociatia profesionala nationala, autonoma, non-profit, neguvernamentala si apolitica, care reuneste specialisti din Romania din toate sferele automatizarilor si instrumentatiei (automatizari, masurari, achizitie de date si actionari)
Cu o prezenta activa de peste 25 de ani, A.A.I.R. are peste 600 de membri individuali (ingineri) si peste 50 de membri persoane juridice (organisme guvernamentale, societati comerciale, institute de cercetare, universitati tehnice).
De asemenea, A.A.I.R are 8 sucursale in Romania si una in Republica Moldova.
A.A.I.R. este membru fondator ASRO (Organismul National de Standardizare din Romania), membru AGIR (Asociatia Generala a Inginerilor din Romania), CNR-CME (Comitetul National Roman – Consiliul Mondial al Energiei), CCIR (Camera de Comert si Industrie a Romaniei), IMEKO (Confederatia Internationala de Masurari).
Avand o astfel de deschidere larga si o componenta care vizeaza atat sectorul privat cat si cel de stat, A.A.I.R. îsi stabileste o strategie obiectiva prin care contribuie substantial la dezvoltarea automatizarilor si instrumentatiei în Romania .
In aceste domenii, A.A.I.R. asigura conexiunea intre specialistii romani si cei din strainatate.
Despre ROMEXPO S.A. – www.romexpo.ro
ROMEXPO S.A. este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, imbinand traditia cu experienta si calitatea de nivel international, toate in beneficiul expozantilor si vizitatorilor specialisti care, an de an, confirma buna reputatie a firmei. ROMEXPO S.A. este recunoscut si pe plan international, fiind membru cu drepturi depline al Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii – UFI, al Aliantei Targurilor din Europa Centrala – CEFA, al Uniunii Internationale de Raportare a Statisticilor Expozitiilor – CENTREX si al Asociatiei Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa – EURASCO. In acelasi timp compania dispune de propriul sau centru de expozitii, denumit Centrul Expozitional ROMEXPO, care se intinde pe o suprafata totala de 100.000 mp.Management eveniment: